Hamile Kadının Sokakta Gezmesi Hiiiiç Caiz Değildir



     Kin, hiddet, öfke. Adamın en çok gözlerindeki kin, hiddet, öfke düşündürtmüştür beni. 

     Nefret, tehdit ve diğer kişilerin hakkına kastetmeyen her türlü görüş katlanabilinir olmalı, katlanılabilmelidir, düşünce özgürlüğünden bahsediyorsak. biri animasyon çocuk pornosu serbest olsun hatta bir başkası bırakın hamile kadını, kadın hiç dışarı çıkmamalıdır bile diyebilir. diyebilir yani. "la havle" çektirip, sabırları zorlasa da görüş, görüştür.

      Ama bu hiddet? velev ki hadi velev ki hamile kadının sokağa çıkması yasak olsun tamamen islam'da. velev ki sen doğrusun. ama nedir bu hiddet? 


     Domuz eti islam'da haram. reklamlarda domuz eti olsa , "kanatlı, kanatsız" yeseler, o zaman "utanmadan nasıl domuz eti yiyorlar?" mı diyeceksin, utanmadan içki içiyorlar...

     Tabi muhakkak bunları da diyenler olur, ama "kadın". "kadın" öyle damarlarındaki kanın beyne gitmesini engelleyen bir konu/durum/nesnemsi olmuş ki kimilerinin gözünde, tahakkümleri kıt bir biçimde ne kadar abes olduklarını görebiliyorlar, ve de ne kadar "zalim".

     Velev ki kimileri yanlış yapıyor. O kulları böyle aleni bir şekilde, hop oturup hop kalkarak kınamak mıdır onları yanlışlarından alıkoyacak? Sorsak kendisine, doğrulamaz mı hz.muhammed'in "kınadığınız başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" hadisini.

     Ama kimse demez, "utanmadan kulları kınıyor" diye.

     Onun yerine "utanmadan, bikini giyiyor" denir, "utanmadan kırıtıyor, denir". Utanma duygusu sadece ve sadece kadında cinselliği için olması gereken bir mevhum gibi.

     Böylece kadının "utanma duygularına" da bir nevi tecavüz edilir. Allah'dan utan(a)madığı için kullarından utanmayan müslüman kadın, belki de bu şekilde Allah'tan utanmayıp kullardan utanmaya teşvik edilir. Daha bir ikiyüzlüleşir.

     Sonra da tüm suç, dinde olur. 100 lerce yıldır değişik değişik yorumlanan dinde. Çarpık düşünceleri teşhis edip, nedenlerini analiz etmek, elbette ki dinin kendisini direkt sorumlu ilan etmekten daha çok mesai gerektirir.


     Ve bu mesaiden kaytartığımız zamanlarda da dini ısrarla hedef gösteririz. sonra dinci/dindar/şakirt/mümin/müslüman/inanan bir takım insanlar da tutup nefret dolu yorumlar yaparlar kimi fotoğrafların altına. biz de tabi onlardan nefret ederiz sonra. sonra biz hep böyle nefret ederiz birbirimizden. aynı toplumun aynı insanları olarak , ötekileştirerek. gereksizce.

     Ne kadar da az düşünürüz.

     Kin, hiddet, öfke.. ama en çok da onların neden olduğu nefret üzer beni.

0 yorum: